Welkom bij Kispi: het nieuwe ondernemersblog!

“Zijn er niet al genoeg blogs over ondernemen?” vraag je je misschien af. Er zijn in elk geval een heleboel websites met ondernemers-nieuws. Maar waar wij als ondernemers zelf tegenaan liepen: we zochten praktische, begrijpelijke informatie die ons stap voor stap uitlegde hoe we bepaalde kwesties het beste konden aanpakken. En dat vonden we eigenlijk niet online.

Onze oplossing: dan pakken we het zelf wel op. Die vrijheid voelden we volledig als zelfstandig ondernemers op het internet. Vandaar dat we dit blog de naam ‘Kipsi’ gaven. In Quechua, de taal van Inca’s, betekenen de woorden ‘Qispi Kay’ namelijk vrijheid.

Qiski Kay: vrijheid 
Waarom kozen we voor Quechua? Dat heeft te maken met een bijzondere reis naar Peru waar een van ons lessen in die taal volgde.

Toen na een paar lessen bleek dat de docente alleen maar zinnen als ‘Dood de vijand met palen' (Awqata wañuchiy q'asuspa) en ‘Ik zal je stukje bij stukje voeden aan de condors' (Pisipisimanta kuntur kunaman qarasaq) kon onderwijzen was het tijd om verder te trekken. Ook dat is vrijheid!

Omzet, kosten en inspiratie

Op Kispi vind je wekelijks nieuwe berichten in de categorieën: Meer Omzet, Slimmere Kosten en Mens & Ondernemer. Onze blogposts concentreren zich rond deze thema’s:

  • Hoe maak ik meer omzet als ondernemer?
  • Hoe kan ik op een slimmere manier geld besparen?
  • Hoe houd ik het leuk: ik ben niet alleen ondernemer, maar ook mens.

Daarnaast besteden we aandacht aan inspirerende stukken we die online vinden (de Showcase) en verwijzen we naar handige checklists die we vinden of zelf opstellen.

Stap voor stap, achter het nieuws

Kispi is geheel gratis toegankelijk; je hoeft geen abonnement te nemen om onze info te vinden. We richten ons ook niet op het nieuws voor ondernemers; we gaan er vanuit dat je die kost elders al tot je krijgt. Wij gaan achter het nieuws zitten: wat betekent dit nou voor ondernemers? Hoe moeten we hiermee omgaan? Want wij zijn zoals jij: zelfstandig ondernemers en erg blij met onze stap.

Welke onderwerpen trekken jouw aandacht als ondernemer en waar loop je tegenaan bij jouw bedrijf? Mail ons op info@kispi.nl en laat het ons weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.