Jouw dienst in cadeaupapier

JOcadeau
Geef een freelancer cadeau

Is jouw product of dienst cadeauwaardig? Zo ja, dan kan het nieuwe platform Jo Cadeau je helpen jouw product of dienst cadeau te laten geven aan een ander.

Zelf geef ik graag herinneringen cadeau en lijkt het mij handig om een database van creatieve ondernemers te bekijken om een uniek geschenk te vinden. Binnenkort staat die database online; sta jij erin?

Een freelancer cadeau

Geef een freelancer cadeau! Dat is het motto van Jo Cadeau. Via Jo Cadeau kan een bezoeker een product of dienst van een ondernemer cadeau geven aan een ander. De oprichters denken zelf bijvoorbeeld aan originele cadeaus als:

  • yoga workshops
  • muzieklessen
  • fotoshoots van freelance fotografen
  • sessies met personal trainers
  • hulp van tuin- en klusjesmannen

Jo Cadeau belooft je aan te prijzen op de site met een marketingoffensief, wervende teksten en een mooie foto. Zij maken ook een grote cadeaubon met jouw gegevens.

Crowdfunding Ik ontdekte Jo Cadeau toen ik een interview las met advocaat Philip de Roos. Philip specialiseert zich in het begeleiden van start ups, onder andere bij de financiering. 

Jo Cadeau koos voor crowdfunding als vorm van investering. Jij kunt Jo Cadeau geld lenen en zij beloven een rendement van 12 % in vier jaar tijd. Investeren kan al vanaf € 10. Dat kan trouwens ook een leuk cadeau zijn!

Praktische kant

De dienst die Jo Cadeau aanbiedt betekent voor jou een nieuwe mogelijkheid om jouw diensten en producten in de spotlight te zetten. Voor een vermelding op de site betaal je € 50 per jaar en je staat 10 % per geleverde dienst af aan Jo Cadeau.

Jo Cadeau beoogt te beginnen in september 2012, maar je kunt je als ondernemer nu al opgeven door het Vooraanmeldingsformulier in te vullen. Je wordt dan meteen opgenomen in de Jo Cadeau database. De dienst wordt eerst gelanceerd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Reden om nu in te springen: Jo Cadeau is een jonge start-up en de dienst wordt binnenkort gelanceerd. Je hebt dus de mogelijkheid om een van de eerste aanbieders op de site te zijn. Er zijn nu nog weinig andere ondernemers met wie je om klanten vecht.

Hoe maak je Jo Cadeau voor jou succesvol?

Denk je eraan om via Jo Cadeau jouw producten of diensten te promoten? Misschien heb je wat aan de volgende tips:

  • Jo Cadeau is een perfecte plek voor creatieve ondernemers om hun producten en diensten te promoten. Stap 1 is daarom na te denken over je eigen cadeauwaardigheid. Vormt wat jij te bieden hebt een aantrekkelijk geschenk? Zo ja, dan zou Jo Cadeau wat voor jou kunnen zijn.
  • Bij Jo Cadeau lijkt de pitch erg belangrijk. Tip 2 is dan ook: zorg dat je in een paar woorden helder en leuk kan beschrijven waarom jouw aanbod zo’n mooi cadeau zal zijn. De tekst die je hier kiest zal mogelijk anders zijn dan wat je op je eigen website hebt staan; daar zal je meestal de koper en afnemer zelf bereiken, terwijl via Jo Cadeau je een cadeaugever moet overtuigen. Verplaats je dus in die positie en pas je pitch daarop aan. Beschrijf jouw toegevoegde waarde duidelijk zodat jouw cadeau eruit springt.
  • Een derde tip: focus. Waarschijnlijk bied jij als freelancer verschillende diensten aan. Als je al je producten en diensten in 1 pitch propt loop je naar mijn idee het risico dat je verhaal verzandt. Kies daarom je meest cadeauwaardige product of dienst en zet daar je verhaal op in. Niet alleen maak je het zo makkelijker om jouw cadeau eruit te vissen. Daarbij minimaliseer je de kosten doordat je maar 1 van je producten aanpast aan Jo Cadeau.

Is Jo Cadeau iets voor jouw product of dienst? Ga jij je aanmelden? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.