Je salaris tijdens je zwangerschapsverlof

voetjes van een baby
GUn jij jezelf een zwangerschapsverlof?
photo credit: Gabi Menashe via photopin cc
Zelfstandig ondernemer en zwanger. Heeft jouw eigen bedrijf dan meteen een probleem als jij jezelf zwangerschapsverlof toestaat?

Niet perse.

De eerste vraag is of je je bedrijf zo hebt ingericht dat je er fysiek even tussenuit kan. Kun je vervanging regelen of opdrachten afronden voor de bevalling? Met andere woorden: kun jij even pauze nemen?

Als je besluit dat dit mogelijk is, bestaan er verschillende mogelijkheden om je verlies aan inkomsten tijdens je verlof op te vangen.

Zwangerschapsverlof voor zelfstandigen

Als je zelfstandig ondernemer bent en je wordt zwanger, dan zul je al snel (want die zwangerschap gaat rap voorbij!) gaan nadenken over je inkomen in de periode vlak voor en nadat je bevallen bent.

Er zijn vrouwen die zich al weer vrij snel goed genoeg voelen om weer aan de slag te gaan. Maar als je bijvoorbeeld zoals ik met 31 weken een spoedkeizersnede krijgt en twee maanden een kindje in de couveuse hebt, ben je blij als je hebt geregeld dat je niet perse aanwezig hoeft te zijn.

En mijn ervaring is ook: het is best wennen, zo’n kleintje. Los van de lichamelijke impact: een baby krijgen is een grote verandering in je leven. Ik heb gelukkig kunnen regelen met mijn vennoot dat ik even geen werkzaamheden verrichtte (nogmaals dank, Erik!).

Dus als jij jezelf als ondernemer een zwangerschapsverlof gunt zijn er verschillende mogelijkheden, al dan niet gecombineerd:

Sparen

Je kunt je zwangerschapsverlof zien als een mini-pensioen. In de maanden (of jaren) voor je in verwachting raakt, maak je dan al een voorziening voor als je er even uit bent.

Verzekeren

Bij sommige arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is het zwangerschapsverlof gedekt. De keuze voor verzekeren kent twee nadelen:

  • Premie. Een arbeidsongeschiktheidverzekering (of AOV) kent vaak een aanzienlijke premie. Ook al is het verstandig voor een ondernemer om het risico van arbeidsongeschiktheid te dekken; niet alle ondernemers kiezen hiervoor, zeker niet in de beginfase van hun bedrijf
  • Wachttijd. Deze verzekeringen kennen vaak een wachttijd: pas als een bepaalde periode, meestal 1 of 2 jaar, verstreken is na aanvang van de verzekering, keert de verzekering een zwangerschapsuitkering uit. Dus als je bevalt voor de wachttijd verlopen is, kan de verzekeraar besluiten geen geld te geven.

Toen ik voor mezelf onderzoek deed naar een geschikte verzekering, kwam ik uit bij Movir. Deze verzekeraar kent geen wachttijd; als de zwangerschap ontstaat nadat je de verzekering bent aangegaan krijg je 14 weken lang het verzekerde dagbedrag. Ook was de premie lager dan ik dacht vanwege een starterskorting. Als jij zelfstandige bent op HBO/academisch niveau en je zoekt een verzekering die zwangerschapsverlof dekt, zou je Movir kunnen uitproberen.

Let bij je keuze nog op de samenhang met de ZEZ regeling: in sommige gevallen komt de ZEZ uitkering in mindering op wat je verzekering betaalt.

ZEZ uitkering

Om zwangere zelfstandigen rust te gunnen rondom hun bevalling heeft de overheid in 2008 de Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ) in het leven geroepen. Deze zwangerschapsuitkering is speciaal voor zelfstandigen met of zonder personeel en beroepsbeoefenaars zoals freelancers, artiesten en meewerkend partners. Met de ZEZ regeling hoopt de overheid te voorkomen dat zelfstandigen te lang doorwerken voor de bevalling en te snel weer aan de slag gaan. Kenmerken van de ZEZ zijn:

  • Maximaal minumumloon. Met de ZEZ kun je als zelfstandig ondernemer je werkzaamheden 16 weken betaald onderbreken. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van je inkomen en van het aantal uur dat je in je zaak werkt. Je krijg maximaal het geldende bruto minimumloon. Bij het bepalen van de hoogte hanteert het UWV het urencriterium van 1225 uur voor de maximale uitkering.
  • Ook naast je verzekering. Ook bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je gebruik maken van de ZEZ regeling, tenzij beide uitkeringen samen hoger uitkomen dan je normale inkomsten of je verzekerd bent via de vrijwillige verzekering van het UWV.

Je vraagt de ZEZ aan uiterlijk twee weken voor de ingangsdatum (zes tot vier weken voor de uitgerekende datum). Als je eerder bevalt, zoals ik, krijg je gewoon de volle 16 weken, vanaf de dag na de bevalling.

Lees ook: kispi.nl – Zwangere ondernemer: vergeet de ZEZ niet!

Hoe heb jij je verlies aan inkomsten tijdens je zwangerschapsverlof geregeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.