3 games om je creativiteit te hervinden

iphone screenshot
Goede games voor je creativiteit

Gaming is goed voor de creativiteit. En creatieve ondernemers zijn succesvolle ondernemers. Maar soms ben je even je flow kwijt en daarmee je originaliteit. Ik geef toe: om mijn vindingrijkheid terug te vinden, leid ik mezelf wel eens af met een spelletje. Mijn toppers van dit moment:

SongPop

‘Raad je plaatje’ in een modern jasje; dat is SongPop. Misschien ken je dit spel nog wel van je oude iPod: je krijgt een paar seconden van een nummer te horen en moet dan de artiest of de titel raden. Bij SongPop speel je op basis van door de makers samengestelde lijsten. Bovendien speel je SongPop tegen iemand anders: bijvoorbeeld een van je Facebook vrienden.

Raad je plaatje in een nieuwe jas

Bereid je voor op puntje-van-je-tong, Aha Erlebnissen en mooie herinneringen vanwege de nummers die voorbij komen. En na het horen van die lekkere liedjes ga je vanzelf weer vrolijk aan de slag. Mijn username is trouwens Nathalie.Gloudemans en ik sta klaar om je te verslaan op de 90’s Alternative playlist.

Plague Inc

Ok, het is een beetje morbide. Het doel van het spelletje Plague Inc is namelijk de hele wereldbevolking uitroeien. En dat is leuker dan je zou denken! Je begint het spel door een land in de wereld te kiezen waar jouw bacterie of virus voor het eerst opduikt. Vervolgens zul je mensen moeten gaan infecteren en je ziekte steeds sterker maken. Dit doe je door DNA punten te sparen waarmee je je plaag kan ontwikkelen op overdraagbaarheid, symptomen en resistentie.

Leer met bacteriƫn hoe je jouw product globaliseert

Ondertussen zul je moeten inspringen op wereldontwikkelingen en ervoor zorgen dat de mensheid geen volledig vaccin ontwikkelt tegen jouw aandoening. Strategie en spannende muziek zijn ingrediĆ«nten van dit spel. En passant leer je hoe je jouw ‘product’ globaliseert; heel handig voor je eigen bedrijf. Plague Inc: dodelijk verslavend!

Amazing Alex

Fan van Angry Birds en ben je toe aan een nieuw puzzelspel? Dan is Amazing Alex iets voor jou. De makers van Angry Birds hebben deze zomer dit nieuwe spel gelanceerd. In Amazing Alex moet je bijvoorbeeld je kamer opruimen met Rube Goldbergmachines die je maakt van voorwerpen uit je rugzak. De eerste puzzels zijn nog makkelijk en dat is verradelijk… voor het weet ben je een half uur verder.

Het bijdehante broertje van Angry Birds

Als je er niet uit komt, zal Amazing Alex je wel even laten zien hoe hij het klusje zou klaren. Leuk aan deze app is daarnaast dat je ook zelf levels kan maken en die kan delen met je vrienden. Of Amazing Alex net zo groot wordt als Angry Birds valt nog te bezien, maar vermakelijk (en creativiteitbevorderend) vind ik het in elk geval wel.

Welke apps gebruik jij om je creativiteit te hervinden? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.